Què volem fer

Eficiència, Implicació, Compromís, Igualtat i Participació

QUÈ VOLEM FER?

Valors

Participació
Oberts a escoltar, conèixer les vostres inquietuds i atendre els suggeriments per a fer un Palafrugell millor.

Entenem com un valor el fet d’escoltar. Volem promoure polítiques de participació on els diferents col·lectius, associacions de veïns, de comerciants, empresarials, de joves, de serveis socials, sanitaris i esportius, puguin expressar les seves inquietuds, mancances o necessitats.

Volem potenciar la comunicació entre la institució i els vilatans, amb la finalitat de fer sentir l’Ajuntament com a propi. Una eina imprescindible per a aquesta comunicació són les Associacions. És bo per a l’Ajuntament que hi hagi gent preocupada pels afers del seu entorn, que d’una manera del tot altruista facin el pas de formar part d’una Associació. El nostre compromís és trobar la manera de potenciar-les i fer-les-hi la vida més fàcil

Implicats amb la preservació del Territori
Protegir el nostre magnífic entorn

Estem convençuts que cal defensar amb dents i ungles les característiques del nostre territori, uns espais naturals inigualables que cal llegar a futures generacions i que han de conviure amb les pretensions d’interessos privats que sempre comporten afany de lucre individual. Prioritzarem fer un inventari acurat per conèixer tota la superfície edificable que tenim, tan davant de mar com darrere la línia de la costa, i analitzarem quines són les normatives existents per poder incidir al màxim en la seva preservació.

Quan parlem de territori, també ens referim als carrers, les places i tots els espais urbanitzats. Aquí ens comprometem a impulsar polítiques i actuacions a fi de tenir-los nets i endreçats. Proposarem normatives que mantinguin uns estàndards de neteja òptims. Tenim clar que “no és més net el qui neteja, sinó el qui no embruta”, i aquesta també serà una proposta inicialment pedagògica per a aconseguir aquest objectiu.

Actuarem en els camins de ronda, nets, senyalitzats i amb mesures de seguretat adients. Els camins de ronda, que per si mateixos ja són un verdader plaer, han d’esdevenir un gaudi pels vilatans i han de ser un reclam per donar a conèixer als forasters.

Fomentarem una política de regeneració d’espais públics de titularitat municipal, entre ells: el Mercantil, l’antic Museu del suro, l’Hospital, els Ametllers,… espais que han estat íntimament lligats a la vida del poble. Confeccionarem un calendari d’execucions per evitar-ne la ruïna i donar-los un ús adient.

 

 

 

Defensors dels trets diferencials
Cal cuidar i potenciar tot el que ens caracteritza

Sense voler ser petulants, els del “peix fregit” som com som; carrar taps, anar a toc de corn, un esmorzar de julivies o ser esventats per la tramuntana. Ens ha fet diferents, ni millors ni pitjors, però diferents.

Avui ja no es fan carracs, el corn ja no sona, i ja no podem tirar el salabret. Només ens queda la tramuntana, que continua emprenyant com sempre.

Amb aquest panorama, acabarem amb una personalitat difuminada i estandarditzada si no potenciem amb força i determinació allò que encara és ben nostre, i que estem encantats de compartir.  Les Festes de Primavera (l’esdeveniment que recull més participació local de tots els que es fan a Palafrugell), la Cantada d’Havaneres (amb cobertura televisiva de 2 hores amb màxima audiència), el Festival de Cap Roig (sens dubte un dels més valorats de Catalunya), Flors i Violes (demostració palpable que quan volem podem), la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs (entre les 3 mostres més importants de Catalunya). Amb la implicació d’associacions, agrupacions i col·lectius es demostra que som capaços de fer coses i fer-les bé.

Volem mantenir les instal·lacions esportives en el primer nivell i volem tenir cura de l’entorn paisatgístic per promoure un turisme esportiu i un turisme familiar que permeti ser un motor econòmic que ajudi a allargar la temporada estiuenca.

Posarem especial interès en l’oferta cultural que haurà d’estar a l’altura del Palafrugell cosmopolita que el sector del suro va propiciar amb la seva obertura al món ara ja fa una colla d’anys. La cultura és la base de la nostra societat i, només posant-la a l’abast de tothom, aconseguirem aquella societat cohesionada i participativa que volem.

És la nostre voluntat  aquests moviments i esdeveniments que expressen la força vital del poble, el bullir del dia a dia, el millor element cohesionador.

Compromesos amb Catalunya
Compromesos a treballar per un projecte de país com a república independent, ens postulem de manera inequívoca, des de l’àmbit local, a fer-la efectiva.

Estem compromesos amb Catalunya. Creiem que som una societat diferenciada de les que integren la península Ibèrica i l’Europa dels pobles, amb una llengua i una cultura que ens és pròpia. Som absolutament partidaris del dret inalienable que tenim com a nació, de decidir per nosaltres mateixos el nostre futur.

Condemnem la politització de la justícia espanyola i uns tribunals elegits amb quotes de partits polítics. Entenem que vivim en un Estat on la justícia no garanteix la imparcialitat. Exigim, per tant, l’immediat alliberament dels presos polítics i la fi de la persecució als que s’han hagut d’exiliar.

Igualtat
Entenem que tots som iguals en drets i deures.

Serem sensibles a les mancances i necessitats dels mes desafavorits aprofundint en àrees d’ensenyament, formació i social.

Palafrugell

Projectes

Espais públics
  • Espais urbanitzats, neteja, normativa per bons estàndards.
  • Regeneració d’espais públics de titularitat municipal (mercantil, mercat…)
  • Espais enjardinats.
  • Admirem i estimem el nostre poble, per això volem defensar els espais naturals del nostre territori com els camins de ronda, davant interessos privats.
  • Mantenir instal·lacions esportives de primer nivell, que siguin reclam per desestacionalitzar el turisme.
A nivell social
  • Reforçar la IGUALTAT. Serem sensibles a les mancances i necessitats dels més desafavorits.
  • Aprofundiment en les àrees socials, d’ensenyament i formació.
  • Defensors dels trets diferencials de Palafrugell (Festes de primavera, Carroussel Costa Brava, Cantada d’havaneres, Festival Cap Roig, Flors i violes, Biennal de fotografia Xavier Miserachs…)
  • Oferta cultural a l’alçada del Palafrugell cosmopolita com a element cohesionador.

Ens vols conèixer?