MEMÒRIES

Març de 2020. Caos. Activitat econòmica reduïda a zero. Ningú no sap com ens en sortirem. Febrer 2023, a punt de fer tres anys d’aquell 2020. On som? Com ho vàrem fer? Sembla que ningú recorda tot el que hem passat o ningú se’n vol recordar.

Ningú recorda Benestar Social i les ajudes que l’Ajuntament de Palafrugell va atorgar, i del treball de totes les entitats. Les coses no surten soles, quan Benestar Social i les entitats treballen és perquè hi ha algú darrere. I l’Ajuntament, en tres anys, junt amb l’IPEP i el recolzament de tots els grups polítics han invertit molts diners per salvar les activitats econòmiques del municipi. Per la seva part, Oohxigen! ha tingut un creixement destacable fent del comerç una activitat important. De totes aquestes actuacions ara ningú se’n vol recordar.

Tampoc ningú es vol recordar de la Policia. Ningú es vol recordar que és una de les Policies Locals més ben considerades de la província. O de la implantació de l’App M7 que millora la seguretat ciutadana.

En temes de mobilitat s’han abordat punts cabdals com l’avinguda Espanya i altres tasques d’obra pública. S’han creat més de 1.000 places d’aparcament de les que ningú ja se’n recorda. Des d’Urbanisme, el treball intens en el tema de la moratòria on ha calgut molta negociació per tal de salvar el territori, el nostre fet diferencial. Les obres que s’han portat a terme als carrers Progrés, Constància, Cervantes, Llavià i Serra o el Priorat de Santa Anna. Segurament era millor aquell aparcament amb bonys, que donava una imatge fantàstica del centre del poble i on tot just hi havia 17 places d’estacionament, mentre que a 5 minuts de distància en tenim 180.

Ningú es recorda que hem sortit d’una pandèmia, i que inclús estem millor que el 2019, amb una activitat turística superior, sent la destinació de Catalunya amb preus mitjans per habitació més alts, aconseguint desestacionalitzar el turisme, amb uns mesos de gener, febrer i març amb molt bons resultats.

I encara hi ha gent que diu que som inoperants perquè som un govern de perfil baix. Desitgem i és possible que polítics vocacionals, nouvinguts amb sentit comú i personatges duals ho facin; però la gestió seriosa, responsable, coherent continuarà sent la nostra aportació a la millora del benestar ciutadà.

Ningú se’n recorda de qui va fer el contracte d’escombraries. No és important. Això sí!, el poble és brut. I tant, hi estem d’acord. Però hem fet tot el possible per arreglar un contracte d’escombraires que el va signar algú altre.

I no és veritat que la nostra activitat econòmica estigui centrada en el turisme. Algú té dubtes de la potència del nostre sector comercial? És evident que aquest ha estat un any bo. I tot això com s’aconsegueix? Doncs es fa perquè hi ha molta gent que hi treballa. Les inversions de les naus industrials són fruit de molta feina. Ningú arriba a Palafrugell i inverteix 1,5 milions d’euros o 2 perquè sí, sinó perquè algú hi negocia i els fa veure que és una zona amb un gran potencial.

Però bé, la política que tant agrada a molts i que porten dins, ara apareixerà en els propers mesos, perquè sembla que és l’única cosa que els dona vots, sense entendre que la gent no vol polítics, vol polítics que aportin benestar.

Can Bech 77 – Febrer-Març 2023 – Opinió Política – Pàgina 18

http://www.comunicaciopalafrugell.cat/images/stories/canbech/CAN_BECH_77.pdf