Treballar per a un Projecte Il·lusionant

No sabem realment quin és el temps d’adaptació a una institució pública amb una complexitat important com és el nostre consistori, però creiem que els nostres esforços fent aportacions, des del primer moment, han obtingut un bon resultat.

Som Gent del Poble venia d’un període de situacions totalment noves, des de la creació del partit a la presentació a unes eleccions de les quals no sabíem pràcticament res, i on ignoràvem tota la maquinària burocràtica que representava aquest fet de presentar-se.

Els nostres resultats, 1395 vots aconseguits, tots ells per primera vegada, sense cap estructura de partit, no ja a nivell nacional ni autonòmic sinó també a nivell local, ens van omplir de satisfacció. Comptar amb el suport de 1.395 persones, les quals ens van fer confiança ens dóna una responsabilitat que durant aquest primer període a l’institució hem intentat administrar de la millor manera possible.

Els nostres resultats ens van permetre poder tenir opcions i entrar a formar part del Govern amb un dels dos partits majoritaris. Tots dos amb experiència i equips preparats per poder tirar endavant els seus projectes. Projectes diferenciats però en diferents punts forts per part de cada una de les candidatures. Hem d’agrair que tots dos ens varen oferir poder formar-ne part, però finalment varem optar per una aliança amb ERC a la qual, posteriorment, es va afegir JxCAT.

Des del primer moment hem entès que això implicava formar part d’un equip, amb tot el que això representa, renunciant a una part del nostre programa per consensuar-ne d’altres en els quals ens posem a treballar tots plegats. Entre tots tres varem acordar 50 punts prioritaris i creiem que podem estar satisfets de quina manera els hi hem anat donant forma durant els mesos d’estiu. La temporada d’estiu ha estat un temps complicat, no només perquè el nostre municipi multiplica per dos la seva població sinó també per adaptar-se a la complexitat de la nostra institució. Les diferents administracions, ja siguin estatals o les autonòmiques, han anat delegant, unes per desídia altres per falta de recursos, molta part dels serveis que tenen de rebre els ciutadans a l’administració més propera: l’Ajuntament. I aquesta es veu obligada a fer mans i mànigues per poder donar servei als ciutadans. Així, en multitud de municipis l’empresa més gran en nombre de treballadors i volum de facturació acaba sent el propi Ajuntament.

Com hem fet en la pròpia campanya electoral volem, des d’aquí, agrair a totes les persones, ja sigui a títol personal o a través dels partits polítics, que han contribuït a construir el poble que avui gaudim. Sense oblidar-nos dels funcionaris, que son els encarregats del dia a dia del consistori, guiats pels partits que donen les directrius dels seus mandats.

Can Bech 67 – Octubre 2019 – Novembre 2019 – Opinió Política – Pàgina 14

http://www.comunicaciopalafrugell.cat/can-bech/5029-butlleti-can-bech-num-67-octubre-novembre