DESESTACIONALITZAR

Quantes vegades no haurem vist o haurem llegit aquella frase típica “…………. tot l’any”, per donar a entendre que un poble determinat busca atraure un flux turístic, comercial i, en definitiva,econòmic durant tot l’any

Milions de pobles del món ho intenten i pocs ho aconsegueixen.
En gran part, perquè avui l’oferta és tan gran que només ens movem pels trets diferencials, o dit d’una altra manera, només ens captiva allò que ens aporta més satisfaccions que l’esforç q uerequereix fer-les.

A la nostra vil·la, el paisatge forma part d’un tret diferencial irrepetible. Les nostres cales són indrets d’una bellesa absoluta i fan que siguin una realitat envejable per a molta gent. La nostra cantada d’havaneres no és una més del repertori de pobles i ciutats que en fan, la nostra és la catedral. La plaça del Port Bo ja forma part del raconet de cada casa del nostre país, doncs cada any durant el mes de juliol ens acompanya intensament. Per no parlar dels paradisíacs paisatges que gaudeixen els participants de la Radical o l’Oncotrail. Nedar i córrer envoltats de tanta esplendor fa que l’esforç sigui menys. O Cap Roig, un festival musical, però també un festival de postes de sol meravelloses i un jardí botànic ple de vida i de trobades romàntiques tot gaudint de les illes Formigues.

I el millor de tot és que aquest paisatge el tenim tot l’any. És el TRET en majúscules. El tret que ens dóna la possibilitat que, cada vegada més, els nostres establiments puguin allargar la seva temporada fent més vàlid aquell desig de desestacionalitzar, i a la vegada això repercuteixi en el benestar dels nostres convilatans.No ho valorem prou perquè sempre ho hem tingut, forma part del nostre ADN. És cert que cada vegada més, els hotels i restaurants obren abans (aquest any gener, febrer i març han tingut unes molt bones ocupacions). La realitat actual no té res a veure amb la
d’uns anys enrere, el nostre concepte de vacances ha canviat i això ajuda, anem pel bon camí. Les comunicacions, el teletreball i una oferta gastronòmica excel·lent ens han donat un cop de mà, però també és just que valorem allò que fem i el que hem fet anys enrere perquè això fos una realitat.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica, que el nostre partit té al seu càrrec, volem treballar en aquesta línia, ajudant a la gent a que faci l’aposta amb nosaltres. Tal i com s’ha fet fins ara, però amb més insistència. Establirem doncs unes línies de suport econòmic i a la vegada seguirem apostant per esdeveniments fora de temporada alta (aquest any a finals d’octubre tindrem el tret de sortida a un d’aquets esdeveniments que volem que es repeteixi cada any).

Hem passat una pandèmia amb resultats devastadors per pobles d’economia semblant a la nostra, però és absolutament reconegut que tot hi haver patit, ens hem vist una mica menys afectats. Avui tenim unes xifres d’atur inferiors a les del 2018, però també és veritat que tenim molta gent amb contractes fixes discontinus i que això només ho podrem reduir si som capaços de donar més estabilitat als fluxos temporals de la nostra economia.

El nostre mercat diari envejable, el teixit comercial ferm i ben engranat, l’oferta turística professional i un sector empresarial respectuós amb l’entorn són el nostre repte com a col·lectiu i seran el trampolí necessari per aconseguir els nostres objectius.

Can Bech 72 – Abril-Maig 2022 – Opinió Política – Pàgina 14

http://www.comunicaciopalafrugell.cat/can-bech/5739-butlleti-can-bech-num-72-abril-maig-2022