NOVA SEU, NOVES ENERGIES

Des fa unes setmanes, l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP) ha estrenat una nova seu. Així doncs, l’IPEP està ara situat a l’edifici que en el seu dia va acollir l’antiga Escola d’arts i oficis i posteriorment el Museu del Suro, al carrer Tarongeta 27-31.

Amb aquesta nova ubicació, l’IPEP amplia l’espai de les seves oficines, distribuït en zones de treball, despatxos i sales de
reunions i de formació. I això ha de servir també per agafar noves forces i seguir treballant en la línia dels darrers anys per
estar al costat de la gent i treballar per a la gent del municipi. Una vocació de servei que sempre han mantingut l’IPEP i que ara podrà treballar amb unes millors condicions.

D’altra banda, cal recordar el caràcter històric de l’edifici que es coneixia com l’Escola d’Arts i Oficis de Palafrugell, la qual es va crear l’any 1913 i estava ubicada al mateix Ajuntament. Entre 1931-35 es va construir un nou edifici en un solar cedit per l’industrial surer Joan Miquel Avellí. Va funcionar pocs anys tot i que com a Biblioteca es va mantenir activa fins als anys seixanta. De 1973 a 1984 va estatjar una escola de formació professional, posteriorment va transformar-se en Museu del Suro i després en Museu-Arxiu municipal, ara a Can Rosés, compartint durant molts anys espai amb el propi IPEP.

Aquest caràcter tan particular de l’edifici ara ha de servir per ser un espai funcional i adaptat a les noves necessitats de l’equip de promoció econòmica, per tal de ser una referència al municipi.

Des de la seva fundació l’any 2005, l’Institut de Promoció Econòmica ha esdevingut l’eix vertebrador que agrupa i gestiona totes les àrees que formen part de l’entorn econòmic del municipi i fomenta el desenvolupament local a través de la col·laboració i vincle directe amb la pluralitat de petites i mitjanes empreses.

L’IPEP compta amb un equip de persones especialitzades en els diferents àmbits de l’economia: Turisme, Comerç, Mercats,
Formació, Ocupació, Empreses i Emprenedoria.

Can Bech 75 – Novembre-Desembre 2022 – Opinió Política – Pàgina 14

http://www.comunicaciopalafrugell.cat/images/stories/canbech/CAN_BECH_75_internet.pdf