Les 2 formacions formen un govern conjunt al municipi que farà alcalde a Juli Fernández durant els propers 4 anys.

Els grups municipals de PSC i Som Gent del Poble de l’Ajuntament de Palafrugell han presentat avui un acord per formar un govern conjunt al municipi basat en una nova governança i l’aposta per la cultura, el servei a les persones i el territori. Les dues parts han signat aquest migdia el pacte de govern per als quatre anys de mandat que faran a Juli Fernández alcalde. Aquest acord ha estat presentat al migdia en roda de premsa a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Palafrugell.

El pacte és el fruit després de les negociacions entre les dues formacions després de les passades eleccions municipals del 28 de maig. La clara victòria del grup socialista amb nou regidors, feia que només necessités 2 regidors per formar un govern majoritari d’11 edils. Aquests 2 seran els de Som Gent del Poble, grup que es presentava per segona vegada a la població i que els últims 4 anys ha estat a l’equip de govern fruit de l’anterior pacte amb ERC i Junts.

Entre els punts de principals del pacte hi ha la millora de les polítiques d’atenció a les persones i la cohesió social. També es treballarà per una nova governança en la gestió pública i una aposta clara per la cultura, l’educació, l’esport, el paisatge i el territori com a elements fonamentals de desenvolupament econòmic i cohesió social. D’altra banda, la sostenibilitat i les polítiques d’un urbanisme més ordenat i respectuós amb el medi ambient, així com la innovació per seguir creixent en seguretat i en la millora de la mobilitat.  

Pel que fa referència a les regidories, hi haurà canvis substancials respecte al mandat anterior, ja que la regidoria de cultura incorporarà joventut, festes i grans esdeveniments de la vila. Com a novetats, naixeran les regidories de nova governança, participació ciutadana, comunicació, transparència i informàtica i la de comerç, mercat diari i indústria. I amb l’objectiu de centrar-se en les persones, l’àrea de serveis socials incorporarà les polítiques d’igualtat, d’habitatge i de salut, mentre hi haurà una regidoria de barris, nuclis urbans i gent gran. Finalment, pel que fa al territori, es comptarà amb la regidoria d’urbanisme, qualitat urbana, obres, serveis municipals i medi ambient.

El pacte de govern permetrà al grup municipal de Som Gent de Poble comptar amb les regidories d’esports i educació, mentre la resta seran gestionades pel PSC. I dins aquest organigrama polític, l’alcaldia serà del PSC durant 4 anys i Som Gent del Poble mantindrà la primera tinença d’alcaldia durant tot el mandat.

http://comunicaciopalafrugell.cat/premsapalafrugell/general/6093-psc-i-sgdp-signen-l-acord-de-govern-a-l-ajuntament-de-palafrugell-basat-en-una-nova-governanca-i-l-aposta-per-la-cultura-el-servei-a-les-persones-i-el-territori