Lluïsa Teixidor, regidora de cooperació internacional de l’Ajuntament de Palafrugell, i Núria Ramírez, representant al Baix Empordà d’ACAPS – Girona, van ser les encarregades juntament amb les famílies d’acollida de donar la benvinguda als 5 infants saharauis que passaran l’estiu al Baix Empordà, 4 a Palafrugell i un a Torroella de Montgrí. En total són 37 els infants que passaran l’estiu a la demarcació de Girona.
Aquests 4 nens i nenes de 9 anys, que ja han vingut al Baix Empordà anteriors estius, provenen dels campaments de refugiats de Tindouf situats al desert algerià, on es troba la Daira de Bu Craa amb la qual segueix vigent un conveni d’agermanament amb Palafrugell. Aquest territori, des del novembre del 2020, torna a estar en guerra amb el Marroc per tal de recuperar la seva terra.
La seva estada s’allargarà fins a finals del mes d’agost dins el projecte denominat “Vacances en Pau 2023”, coordinat per l’entitat ACAPS, membre de la Taula de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Palafrugell.
L’objectiu d’aquest projecte és facilitar que diversos nens i nenes sahrauís tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent; així com donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l’arribada dels infants i la seva relació amb les famílies autòctones. Durant la seva estada aquí, se’ls faran diferents revisions mèdiques, gaudiran del casal d’estiu amb altres infants i d’activitats lúdiques amb les famílies d’acollida. Un altre dels aspectes importants durant la seva estada és l’alimentació, ja que aquests infants tenen poc accés a productes frescos en el seu lloc de residència.

Aquesta informació ha sigut extreta de fons de l’Ajuntament de Palafrugell.