LA FEINA FETA DES DEL GRUP MUNICIPAL DE SOM GENT DEL POBLE

Han passat 9 mesos des de la constitució de l’actual ajuntament i de l’inici del mandat 2023-27.

El fet d’haver pres la decisió de donar suport a la formació majoritària i haver continuar a l’equip de govern, ens ha permès seguir treballant pràcticament sense interrupció en els projectes engegats en l’anterior mandat, sense oblidar els compromisos presos en la campanya electoral ni el pacte de govern.

Així, en aquests mesos han vist la llum la substitució de la gespa del camp del Gregal, el canvi de la tanca de la pista del pavelló d’hoquei i el canvi del terra de la pista annexa del pavelló poliesportiu. Actuacions totes àmpliament reclamades i finalment realitzades. I hem posat fil a l’agulla en la creació de la nova àrea esportiva al barri del Mas Mascort, encarregant la redacció del projecte per un nou pavelló amb pista annexa i camp de futbol. També hem començat a incentivar la participació activa de les entitats esportives per la necessitat, creiem, de conformar un projecte esportiu de poble i de futur.

Tenim també la responsabilitat de l’Àrea d’Educació. Ara que tant es parla del programa portuguès “Escola a tempo inteiro” -que podríem traduir com escola a temps complet (amb inicis a l’any 2005), així com altres experiència que es fan també a casa nostra, com per exemple a Martorell, tenim clar a Som Gent del Poble que és molt necessari que els nostres infants i adolescents puguin tenir al seu abast, fora de les hores lectives, tot un seguit d’activitats esportives, artístiques, de coneixement de l’entorn, etc. que complementin la seva formació i siguin un punt de trobada per desenvolupar habilitats. En el marc Educació 360 i per poder saber de primera mà els interessos de l’alumnat d’ESO portarem a terme el proper mes d’abril una jornada on hi participaran tots els alumnes de 2n ESO de Palafrugell. A partir dels resultats obtinguts, caldrà fer un esforç per part de l’ajuntament (i també per part de la Generalitat, amb una millor dotació dels Plans d’Entorn) per facilitar que el màxim nombre possible d’infants i adolescents puguin fer alguna activitat fora de l’horari escolar.

Participar en activitats col·lectives escollides per un mateix, a més del gaudi personal, fomenten la convivència, l’empatia, el respecte, el civisme… i, en definitiva, el creixement personal.

Aquesta millora personal ens portarà també a una millora col·lectiva i tindrem una societat millor, més respectuosa amb l‘entorn, un Palafrugell més cívic, més educat i probablement més solidari.

 Can Bech 78 – Abril-Maig 2024 – Opinió Política – Pàgina 14

http://www.comunicaciopalafrugell.cat/images/stories/canbech/CAN_BECH_78.pdf