UN ANY TREBALLANT PER PALAFRUGELL

Tenim l’estiu a tocar, s’acaba el curs escolar i també les competicions esportives de les diferents modalitats, però la feina en tots dos àmbits continua amb la preparació de les activitats d’estiu i les de la propera temporada.

A tots els Consell Escolars de les escoles de primària hi ha debat sobre el problema de seguretat a les hores d’entrar i sortir de classe dels infants i joves, la gran majoria de les vegades provocada pels mateixos progenitors quan acompanyen amb cotxe els seus fills a l’escola. Anar-hi a peu, sempre que sigui possible, comporta beneficis per la salut i permet ensenyar com cal anar per la via pública, mantenir conversa, comentar aquelles actituds incíviques de les quals se’n deriven la brutícia i el mal estat dels espais públics. Per revertir aquesta inseguretat ja s’ha començat a treballar per tenir fetes actuacions a l’inici del proper curs escolar, de moment amb una dotació pressupostària de 60.000 euros. És important que el que fem estigui ben pensat i perdurable en el temps, doncs no cal oblidar que treballem amb diner públic que paguem entre tots amb els nostres impostos. El passat dijous 13 de juny va tenir lloc una reunió amb tots els directors/es dels centres educatius, policia, personal de l’àrea d’urbanisme i la regidora d’educació per tal que els centres facin arribar les seves necessitats. Amb aquestes i les aportacions dels experts es faran les actuacions més prioritàries. En aquesta línea caldrà seguir actuant fins aconseguir entorns escolars segurs.

Amb la ferma voluntat de pacificar els entorns escolars i treballar per repensar l’ús de l’espai públic, en el ple de juny o juliol, com a molt tard portem la iniciativa d’incorporar Palafrugell a la xarxa Ciutats que caminen. Entenem que formant part d’aquesta xarxa tindrem a l’abast més eines per facilitar-nos el camí cap a una transformació radical de Palafrugell, el seu espai urbà i la forma com ens hi movem i relacionem.

No podem acabar aquestes ratlles sense alegrar-nos de l’obertura de Cal Ganxó Taperia Enoteca del Museu, un complement perfecte a l’oferta cultural del Museu del Suro de Catalunya, amb capacitat per caminar sola i generar sinergies amb la resta d’equipaments culturals de Palafrugell: Museu d’Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas i les fundacions Josep Pla i Tom Sharpe. Sense oblidar-nos dels negocis al voltant del món del vi: restauració, cellers, bodegues i distribuidors, que son un complement perfecte a l’oferta cultural i paisatgística de Palafrugell i les seves platges. I, la nova enoteca també haurà de teixir complicitats amb la formació professional en cuina i restauració que ofereix l’institut Baix Empordà. Aquesta oferta formativa posa a disposició de restauradors i hotelers professionals ben formats per oferir un servei de qualitat. Cal posar en valor la tasca del professorat i l’esforç dels alumnes que tenen en el restaurant Cap Roig, ubicat al propi centre i obert al públic durant el curs escolar, un banc de pràctiques perfecte per aconseguir la professionalitat que el sector necessita.

 Can Bech 79 – Juliol-Agost-Setembre 2024 – Opinió Política – Pàgina 11